Thema kinderfeestjes

Thema kinderfeestjes

Een compleet kinderthemafeestje  duurt 3 uur. Vooraf bespreek ik met de jarige en de ouders welk thema de voorkeur heeft, bijvoorbeeld  piraten, ridders, prinsessen, Cleopatra/Egypte, heksen of Halloween (zie foto’s onderaan de pagina). Hierbij passen we ook het kostuum. Bij elk thema hoort een bijpassend gerechtje dat de kinderen gaan maken,  eventueel  rekening houdend met voedselallergieën. Bij het prinsessenfeestje bakken de gasten onder begeleiding wafels en bij Halloween maken ze een broodje gebroken vinger.

De jarige kan op de dag van het feestje eerder komen om alvast verkleed en geschminkt te worden. De gasten arriveren daarna, worden ontvangen met een welkomstdrankje  en een traktatie en gaan daarna in een kring zitten om via een spel de cadeautjes aan de jarige te overhandigen. Vervolgens gaan de kinderen naar de knutseltafel om bijvoorbeeld een handspiegel, zwaard, gipsen figuur of een spiraalarmbandje te maken. Als de gasten uit geknutseld zijn, gaan ze zich verkleden en is het tijd voor het spelletjescircuit . In dit circuit is ook het schminken opgenomen. Tenslotte sluiten we het feestje af met een maaltijd die past bij het thema.

Een themafeest kost €12,50 per kind (minimaal 8 kinderen, exclusief eten en traktatie) en kan tot ongeveer twee weken voor de tijd worden geboekt, tenzij er geen plek meer is. Verder is het belangrijk dat er minimaal twee begeleidende volwassenen meekomen met de jarige. Bij een groep groter dan 8 kinderen regel ik zelf nog een extra hulp (extra kosten eenmalig €12,50). Als de begeleidende volwassenen zich ook willen verkleden komt er nog eens €7,50 per kostuum bij.

Cleopatra/Egypte

 

Halloween

Heksen

Piraten

Prinsessen

Ridders

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: