Over mijzelf

 

IMG_0570

Over mijzelf

Vroeger organiseerde ik voor mijn oudste dochter themafeestjes waarvoor ik verkleedkleren maakte. Tijdens het feestje verkleedden de kinderen zich, werden ze geschminkt en deden we spelletjes rondom het thema. Een medewerkster van basisschool De Klimpaal in Etten ontwierp voor de verschillende thema’s attributen om de feestjes meer aan te kleden en zij vormde zo een inspiratiebron voor mij. In de eerste instantie verzorgde mijn schoonzusje de schmink tijdens de feestjes, maar uiteindelijk ben ik dat ook zelf gaan doen, na een grimecursus bij de Grimeur in Ulft. Om het geleerde bij te houden help ik de Toneelvereniging Etten  met grimeren.

In 2004 inspireerde mijn nichtje mij om van mijn hobby mijn werk te maken en te starten met ‘t Is jouw feestje: het organiseren van compleet verzorgde themafeestjes voor kinderen.  In 2005 kwam ik, via mijn oudste dochter, in contact met Kunst en Cultuur Silvolde toen ze mij vroegen te schminken voor het middeleeuwse straattheater voor de Zillewoldse Zomernacht. Dat was het begin van de kledingverhuur, want het straattheater tijdens de zomernacht keert elk jaar terug. De verhuur gebeurde eerst nog vanuit de woonkamer, maar sinds juli 2010 werk ik vanuit mijn nieuwe plek, De Droomhut, die naast het woonhuis gebouwd is.

Ik vind het vooral leuk om verschillende soorten kleding te maken. Ook historisch verantwoorde kostuums, voor bijvoorbeeld het Isala Toneel of het straattheater op de Zillewoldse Zomernacht, vind ik een uitdaging. Door de jaren heen heeft dit gezorgd voor een uitgebreid assortiment aan thema’s en stijlen: Romeinen,  Western/ Can Can, Rock en Roll en Moulin Rouge. Maar ook galakleding voor (eindexamen)feesten is bij mij te huren.

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: